Petek temizliği, birçok kişinin özellikle kış mevsiminde kabusu olur. Peteklerin tıkanması sonucu ev ısınmaz hale gelir ve soğuk havalarda ev halkının hastalanması an meselesidir. Peki petek temizliği gerekli mi? Bu gibi bir sorun ile karşılaşmamak için devamlı profesyonel petek temizliği yaptırılması gereklidir. Petek temizliği fiyatları yapılan işleme ve tesisat firmasına göre değişmektedir. Petek temizliği faydaları, peteklerin verimli çalışmasını ve evin sıcak kalmasını sağlamaktır. Üstelik böylece yakıt tasarrufu da yapmış olursunuz.
Kalorifer Temizliği Nasıl Yapılır?
Profesyonel petek temizliği yaptırmanın yanı sıra zaman zaman evde kendiniz kaloriferin dışını temizleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle yapmanız gereken elektrik süpürgesi yardımı ile peteklerin arkasında ve arasında bulunan tozları almak olacaktır. Daha sonra oklava ya da uzun bir sopaya sardığınız toz bezi ile kalorifer peteklerini üstten alta doğru vurarak peteklerin arasındaki toz ve pislikleri temizleyin. Bu işlemi yapmadan önce peteklerin altına gazete kağıdı sermenizde fayda vardır. Bir kovayı ılık suyla doldurup içine bir parça sıvı sabun dökün ve iyice köpürmesini sağlayın. Daha sonra temiz bir toz bezini suya batırın ve sıkıp, kalorifer peteklerini silin. Kalorifer peteklerinin pas tutmaması için mutlaka daha sonra kuru bir bezle tekrar silin. Böylece petek temizliği yapmış olursunuz.
Paslanmış Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
Paslanan kalorifer peteklerinin çevresini eski bez ya da havlular ile sarın. Peteğin iki ucundaki vanaları kapatın. Vanaları kapatmak için İngiliz anahtarı kullanabilirsiniz. Fakat burada önemli bir nokta var. Vanaları kapatırken kaç kez çevirdiğinizi not almalısınız. Çünkü vanaları açarken aynı sayıda çevirme yapıp açmanız gerekecek. Su çıkışı vanasını İngiliz anahtarı ile gevşetin ve bu işlemi yaparken boş bir kovayı hazır bulundurun. Çünkü su çıkışı vanasından su fışkıracaktır. Kalorifer bağlantısını söküp havlu ve bezler yardımı ile banyo küvetine taşıyın. Peteğin içindeki kirli suyu boşaltın. Hortum yardımıyla kalorifer peteklerinin içini iyice yıkayın. Peteğin dış yüzeyini ise sabunlu suyla silerek temizleyin. Daha sonra kuru bezle dış yüzeyi kurulayın. Paslanmış petek temizliği işlemi bu şekilde başarıyla tamamlanmış olur.
Doğa Tesisatın profesyonel Petek Temizliği işlemleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak için sizleri de 0850 432 90 69 arayın