[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Firmamız size en iyi şekilde hizmet vermek için haftanın her günü hizmet vermektedir. İstanbul genelinde 39 ilçeye günlük servisiz vardır. Petek temizleme hususunda kalite belgelerimiz ve ödüllerimiz vardır. Usta yeterlilik belgeli uzman kadromuz ile bu kış ısınmaya var mısınız ? Randevu için üstte yer alan hemen servis çağırın butonunu tıklayın.[/perfectpullquote]
Petek Temizliği Neden Yapılır ?
Isınmak için sıcaklığı olumsuz etkileyen kireç ve tortu oluşumunun temizlenmesi gerekir. Kış aylarında kalorifer tesisat suyu peteklerin içersin de kaldığından suyun kurum halini almasına neden olur. Bu nedenle kombi devir daimi yavaşlatır ve daha çok gaz harcayarak, ısı seviyesini arttırmaya çalışır. Siz yüksek faturalar ödeseniz de kesinlikle doğru ısıyı elde edemezsiniz. İşte bu yüzden peteklerde biriken tortuların temizliğini yaptırmanız gerekir. Bunun için konusunda yeterli bilgiye sahip uzman kişilere her 2 yılda bir peteklerinizi temizletin.
Peteklerin doğru ısınmadığı nasıl anlaşılır ?
Petekler alt ve üst bölüm olarak iki kısımda sıcak suyu döndürerek çalışır. Bu işleme kısaca devir daim denir. Peteklerin genelde sorunu üstü ısınırken, altı ısınmaz. Buda devir daim işleminin başarısız olduğunu gösterir. Devir daimin başarısız olmasına sebep olarak içerisindeki, kurumlaşmış kireç ve paslı suyu gösterebiliriz. Bir diğer sorun ise ters bağlantı sorunudur. Ters bağlantı sorunu da devir daim işleminin tamamlanmasına büyük bir engeldir. Peki peteklerde ters bağlantı nasıl anlaşılır ? Sorusuna net cevap olarak, öncelikle petek temizliğinin yapılması ve ardından yapılacak ısı kontrollerinde bağlantının ters olup olmadığının kontrolü yapılmasıdır.